• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Svamprisotto

klocka  25 min

  4 port

Prova vår variant på risotto med Alpnaerings Karl Johansvampsoppa istället för buljong.


Beskrivning

Den här varianten på klassisk risotto vill du inte missa! Istället för buljong tillagas risotton med Alpnaerings Karl Johansvampsoppa, vilket ger en krämig risotto med goda smaker av svamp.

 


Ingredienser

Risotto ris 300 g
Vatten 1 l
Lök 1 st
Riven parmesanost 1-2 dl
Smör 80 g
Karl Johansvampsoppa 3-4 msk

 


Så gör du

  1. Blanda Karl Johansvampsoppa pulver i kallt vatten och låt koka upp.
  2. Skala löken, tärna fint och fräs i en kastrull med lite smör.
  3. Tillsätt risottoriset i löken, rör om väl och fräs lätt. Efter ca 2 - 3 minuter, deglacera med lite av soppan. Riset ska bara täckas med vätska.
  4. Rör om risotton regelbundet på medelvärme och tillsätt gradvis den varma soppan. På så sätt absorberar riset vätskan bäst och resultatet blir en krämig risotto. Efter 15-20 minuter ska risotton vara al dente.
  5. Rör till sist ner resterande smör och parmesan i risotton och servera.


Produkter i receptet

 


Fler Recept