• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Melonsallad med Chilidressing

klocka  15 min

  4 port

Melon- och mangoldsallad med fetaost, pistagekärnor och färsk mynta, toppad med en chilidressing smaksatt med Alpnaerings Piccante Chili och Havsörtsalt. En färgsprakande sallad perfekt för varma dagar.


Beskrivning

Denna melon- och mangoldsallad är en fräsch och smakrik kombination av söt melon, krispig mangold och salt fetaost. Toppas med vårlök, färsk mynta och pistagekärnor som tillför både arom och textur. Dressingen blandas av citronjuice, olivolja och flytande honung, och smaksätts med Alpnaerings Piccante Chili och Havsörtsalt – vilket ger en perfekt balans mellan syra, sötma och hetta. Salladen passar utmärkt som ett lätt lunchalternativ eller som ett spännande tillbehör till grillad mat. Myntan lyfter rätten och ger en frisk kontrast till chilins hetta. Pistagenötterna tillför både crunch och nötighet som rundar av upplevelsen. Med Alpnaerings kryddor får salladen ett lyft som gör den till en ny favorit på sommarbordet.

 


Ingredienser

Mangold 400 g
Nätmelon ½ st
Fetaost 100 g
Vårlök 2 stjälkar
Mynta 2 kvistar
Pistagekärnor 2 msk
Olivolja 1 msk
Citronjuice 1 tsk + 2 tsk
Flytande honung ½ msk
Piccante Chili ½-1 tsk
Havsörtsalt ½ tsk

 


Så gör du

  1. Separera mangoldbladen och skär i fingerbredda strimlor. Putsa stjälkarna och skär i små strimlor.

  2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt sedan salt. Tillsätt mangoldstjälkarna i det kokande vattnet och låt koka i 1 minut. Tillsätt sedan bladen och låt koka ytterligare en minut. Töm mangoldstjälkarna i ett durkslag, skölj kort med kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Halvera melonen och gröp ur kärnorna med en sked. Skär sedan i klyftor, ta bort svålen och skär köttet i små tärningar. Ringla genast melonbitarna med 1 tsk citronsaft.

  4. Skiva vårlöken, inklusive de gröna stjälkarna, i små ringar. Skär fetaosten i små bitar. Finhacka mynta och pistagekärnor.

  5. Blanda de återstående 2 tsk citronsaften med honung, en nypa Havsörtsalt, mynta och Piccante Chili. Vispa gradvis i olivoljan och rör om tills det blir krämigt.

  6. Blanda melontärningarna, mangold och vårlök med dressingen. Strö över pistagekärnor och fetaost över salladen och servera.


Produkter i receptet

 


Fler Recept