• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Ugnsrostad potatis med Grönsaksdipp

klocka  45 min

  4 port

Ugnsrostad potatis kryddad med Alpnaerings Italy-Mix får en härlig arom av italienska örter och en frasig yta. Serveras med en grönsaksdipp smaksatt med Vitlökskrydda och Paprikakrydda. Ett smakrikt tillbehör eller lättare måltid för alla tillfällen.


Beskrivning

Den ugnsrostade potatisen smaksätts med Alpnaerings Italy-Mix, en perfekt blandning av örter som oregano, basilika, rosmarin och timjan, vilket ger en härlig medelhavskaraktär. Som tillbehör serveras en färgstark grönsaksdipp gjord på crème fraiche, yoghurt, finhackad paprika, gurka och morot, smaksatt med Alpnaerings Vitlökskrydda och Paprikakrydda för en aromatisk och balanserad smak. Dippen kompletterar potatisens örtsmak med sin fräschör och milda syrlighet. Detta är en mångsidig rätt som fungerar lika bra som ett lättare mellanmål som tillbehör till kött eller vegetariska huvudrätter.

 


Ingredienser

Ugnsrostad potatis

Potatis, fast 8 st
Olivolja 3-4 msk
Italy-Mix 1 msk
Salt efter smak

Grönsaksdipp 

Crème fraiche 2 dl
Grekisk yoghurt 2 dl
Gurka 1 st
Morot 1 st
Paprika, röd 1 st
Paprikakrydda 1 tsk
Vitlökskrydda 1 tsk


Så gör du

  1. Sätt ugnen på ca 200-225°C, luftvärme.
  2. Blanda olivolja och Italy-Mix i en skål. 
  3. Skär potatisen i klyftor och lägg i skålen med olja och krydda. Blanda väl tills potatisen är täckt på alla sidor.
  4. Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Tiden kan variera beroende på storlek av potatisen.
  5. Halvera gurkan och avlägsna fröna, skala moroten och riv dem båda med ett rivjärn.
  6. Skala paprikan och riv med ett rivjärn. 
  7. Blanda ihop crème fraiche, grekisk yoghurt, Vitlökskrydda och Paprikakrydda i en skål. Rör sedan ned de rivna grönsakerna.
Tips! Har du t.ex. snackpaprika med tunnare skal kan du behålla skalet och istället finhacka paprikan.


Produkter i receptet

 


Fler Recept