• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Medelhavspastasallad

klocka  20 min

  4 port

En färgstark medelhavspastasallad med mozzarella, körsbärstomater, oliver och soltorkade tomater. Dressingen med Alpnaerings Italy-Mix binder ihop smakerna på ett smakrikt och fräscht sätt. Perfekt till buffé, lunch eller picknick.


Beskrivning

Denna medelhavspastasallad kombinerar klassiska ingredienser som körsbärstomater, mozzarella, marinerade soltorkade tomater, svarta oliver och finhackad vårlök för en färgglad och smakrik rätt. Pastan utgör en mättande bas medan mozzarella och oliver tillför både sälta och krämighet. Dressingen görs på olivolja, balsamvinäger, pastavatten och tomatpuré, och smaksätts generöst med Alpnaerings Italy-Mix – en kryddblandning fylld av örter som basilika, oregano och timjan. Resultatet är en fräsch men fyllig sallad med tydliga smaker av Medelhavet. Serveras kall och passar perfekt som lunch, tillbehör till grillat eller som en del av sommarens buffé. Rätten är lätt att förbereda i förväg och passar både vardag och fest.

 


Ingredienser

Pasta 300 g
Mozzarella pärlor 120 g
Körsbärstomater 300 g
Oliver 50 g
Vårlök 1 st
Soltorkade tomater 50 g

Dressing 

Olivolja 1 dl
Balsamvinäger 2 msk
Pastavatten 1 dl
Italy-Mix 2 msk
Tomatpuré

1 msk

Havsörtsalt & Pepparkrydda

efter smak


Så gör du

  1. Halvera oliver och körsbärstomater, finhacka soltorkade tomater och skiva vårlök.

  2. Koka önskad pasta al dente i rikligt med saltat vatten eller Grönsaksbuljong och skölj sedan med kallt vatten.

  3. Blanda olivolja, balsamvinäger, Italy-Mix, tomatpuré och pastavattnet till en dressing.

  4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips! Garnera med färska basilikablad och rostade pinjenötter.


Produkter i receptet

 


Fler Recept