• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

BBQ Jackfruit Sandwich

klocka  50 min

  4 port

Vår pulled jackfruit BBQ-smörgås är ett måste-prova för alla som letar efter ett växtbaserat alternativ. Lätt att göra och otroligt gott!


Beskrivning

BBQ Jackfruit Sandwich, en smakrik och saftig upplevelse tillagad med Alpnaerings BBQ-Mix. Den här veganska favoriten kombinerar den unika smaken av BBQ-kryddad jackfrukt med en krämig coleslaw, serverad i perfekt rostade hamburgerbröd. BBQ-Mixen ger en autentisk grillsmak som förhöjer varje tugga, medan den saftiga jackfrukten erbjuder en köttig konsistens som lurar även den mest inbitne köttälskaren. Perfekt för både lunch och middag.

 


Ingredienser

Hamburgerbröd 4 st

BBQ-sås

Passerade tomater 300 g
Lök ½ st
Lönnsirap 3 msk
BBQ-mix 1 msk
Äppelcidervinäger 1 msk
Olivolja 1 msk 

Coleslaw

Rödkål (liten) 1 st
Vegansk majonnäs 2 msk
Olivolja 1 msk
Lönnsirap 1 msk
Limejuice 1 msk
Salt & Peppar  

Pulled Jackfruit

Jackfrukt i lag ca 600g
Soja 2 msk
Olivolja 1 msk 


Så gör du

  1. Ta bort stjälken från rödkålen och skär i fina strimlor.
  2. Blanda majonnäs, lönnsirap, limejuice och Nahrin-olivoljan i en skål och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda rödkålen väl med dressingen och ställ åt sidan.
  4. Finhacka hälften av löken. Hetta upp 1 msk olja i en panna och fräs löken i 5 minuter.
  5. Tillsätt passata, lönnsirap, äppelcidervinäger och BBQ mix, smaka av med salt och peppar och låt sjuda under lock på låg värme i 20 minuter.
  6. Häll av jackfrukten och skölj väl med kallt vatten. Riv för hand och finhacka den hårda bottendelen och kärnorna med en kniv.
  7. Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och stek jackfrukten i 5 minuter, tillsätt sedan 2 msk sojasås och stek i ytterligare 20 minuter. Tillsätt BBQ-sås och blanda väl.
  8. Rosta hamburgerbröden på snittsidan i det veganskt smör tills de är gyllenbruna.
  9. Lägg rikligt med pulled BBQ jackfruit på de rostade bröden, garnera med lite coleslaw och njut.
Tips! Använd endast ung jackfrukt i saltlag, mogen jackfrukt i sirap är söt och mjuk och passar inte till salta rätter.

 


Produkter i receptet

 


Fler Recept