• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

BBQ Tofu

klocka  20 min

  4 port

Dessa enkla grillspett med tofu och ananas ger en uppfriskande vegetarisk variation till grillningen. Sötma från ananas i kombination med BBQ-Mix ger en smak som inte går att motstå.


Beskrivning

Dessa enkla grillspett med tofu och ananas ger en uppfriskande vegetarisk variation till grillningen. Sötma från ananas i kombination med BBQ-Mix ger en smak som inte går att motstå.

 


Ingredienser

Marinad

Olivolja 4 msk
Ananasjuice 4-5 msk
Risvinäger 2 msk
Ketchup 2 msk
Rörsocker 2 msk
Soja 1 msk
Majsstärkelse 1 msk
BBQ-Mix 1 msk
Vitlökskrydda 1-2 tsk

Spett

Tofu 800 g
Paprika 2 st
Rödlök 2 st
Ananas ½ st

 


Så gör du

  1. Blanda marinaden i en skål.
  2. Skär tofun i ca. 3 cm kuber, lägg i skålen med marinaden och rör försiktigt. Marinera i minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Blötlägg träspetten i ljummet vatten i 10 minuter. Förbered grillen.
  4. Skär ananasen i ca. 3 cm tärningar, skala och kvarta löken, tvätta paprikan, ta bort kärnorna och skär dem i ca. 3 cm bitar.
  5. Lägg paprika, ananas, lök och tofu växelvis på spetten. Ställ den återstående marinaden åt sidan för att pensla på spetten vid tillagning.
  6. Grilla spetten, gärna på en grillplåt, i 5-8 minuter. Vänd dem försiktigt flera gånger under tiden och pensla med marinad.

Tips! Tofu och ananasspetten smakar bäst om marinaden får dra över natten.

Tips! Istället för på grillen kan spetten också tillagas i en räfflad stekpanna.


Produkter i receptet

 


Fler Recept