• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Bruschetta med fikon

klocka  25 min

  8-12st

Bruschetta med fikon och Alpnaerings Italy-Mix kombinerar sötman från fikon med krispigt bröd och en mjuk ricottabas. Perfekt som aperitif till sensommarkvällar. Enkelt att variera med burrata, lufttorkad skinka eller körsbärstomater.


Beskrivning

Fikonen ger bruschettan en fin sötma som matchar krispigheten hos det rostade brödet, medan Alpnaerings Italy-Mix tillför en härlig italiensk kryddprofil. Ricottan ger en krämig kontrast som smälter fint ihop med smakerna och lyfter fram både de söta och kryddiga tonerna i varje tugga. Bruschettan passar utmärkt som en enkel men elegant förrätt eller aperitif för sensommarens tillställningar. För variation kan ricottan bytas ut mot burrata, eller lägg till lufttorkad skinka för en salt brytning. Körsbärstomater kan ersätta fikonen för en mer klassisk bruschettavariant.

 


Ingredienser

Baguette 1 st
Ricotta 150 g
Soltorkade tomater 60 g
Fikon 12 st
Smör 2 msk
Italy-Mix 1 msk
Valnötter 4-8 st

 


Så gör du

  1. Skär baguetten diagonalt i ca 2-3 cm tjocka skivor och bred ut lite smör på båda sidor. Rosta varje sida i en panna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Rosta valnötterna i samma panna i ca 3-4 minuter och ställ åt sidan.
  2. Bred ut ricottan på brödskivorna.
  3. Skär de soltorkade tomaterna i tunna strimlor och fördela dem på ricottan.
  4. Skär fikonen i klyftor och lägg dem ovanpå.
  5. Strö över valnötter och Italy-Mix och servera.
Tips! Receptet smakar bäst om du serverar direkt när det är färdigt då brödet annars suger upp vätskan och blir mjukt.

Tips! Du kan använda burrata istället för ricotta, körsbärstomater istället för fikon och lägga till lufttorkad skinka för variation. Det går även fint att använda annat bröd än baguette.


Produkter i receptet

 


Fler Recept