• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Blomkålsvingar

klocka  45 min

  4 port

Utforska den underbara världen av vegetariska smakupplevelser med våra blomkålsbaserade "kycklingvingar".


Beskrivning

Utforska den underbara världen av vegetariska smakupplevelser med våra blomkålsbaserade "kycklingvingar". Saftiga blomkålsbuketter, kärleksfullt smaksatta med Alpnaering's exklusiva kryddor för en explosion av smaker i varje tugga. En krispig yta doppad i en smaskig marinad, vegan eller inte, dessa vingar kommer att förföra dina smaklökar på ett oförglömligt sätt!

 


Ingredienser

Blomkålsvingar

Blomkålshuvud 1 st
Kolsyrat vatten 3 dl
Mjöl 150 g
Majsstärkelse 50 g
Olja 2 msk
Kycklingkrydda 2 tsk

Marinad

Margarin 60 g
Äppelcidervinäger 4 msk
Ketchup 3 msk
Socker 2 tsk
Piccante Chili 2 tsk
Vitlökskrydda 1 tsk

 


Så gör du

  1. Smält margarin i en kastrull.
  2. Rör ned äppelcidervinäger, ketchup, socker, Chilikrydda och Vitlökskrydda. Värm upp under omrörning och ställ marnaden åt sidan.
  3. Skär blomkål till små buketter.
  4. Blanda mjöl, majsstärkelse, Kycklingkrydda, olja och vatten i en skål. Rör ner buketterna i smeten.
  5. Grädda dem sedan i 20 minuter på galler, med en plåt med bakplåtspapper under, på 220°. Låt svalna i 5 minuter.
  6. Doppa buketterna i marinaden och servera omedelbart.

Tips! Använd gärna färsk blomkål då fryst blomkål innehåller mycket vätska som hindrar marinaden från att absorberas.
Gör enkelt receptet veganskt genom att använda veganskt margarin.


Produkter i receptet

 


Fler Recept