• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Chai Muffins

klocka  55 min

  12st muffins

Värmande kryddiga Chai Muffins bakade med Alpnaerings Chai Latte-pulver. Muffinsen toppas med en glasyr gjord på samma produkt, vilket ger en varm, kryddig och söt smak som kompletterar dem perfekt. Ett smakfullt och enkelt bakverk som förgyller varje fikastund.


Beskrivning

Skäm bort dig med dessa saftiga Chai Muffins som är fyllda med den rika smaken från Alpnaerings Chai Latte-pulver. Chai Latte-blandningen ger muffinsen en härlig balans av varma kryddor som kanel, kardemumma och ingefära, vilket gör dem perfekt till en kopp te eller kaffe. För extra njutning är varje muffin toppad med en len glasyr, också tillagad med Alpnaerings Chai Latte-pulver, som förstärker den kryddiga sötman och ger en extra dimension till bakverket. Dessa muffins är enkla att baka och passar perfekt för alla som älskar chai-smaker. Med sin mjuka konsistens och smakrika glasyr blir de snabbt en favorit både till vardags och festliga tillfällen. Servera dem på nästa fika och låt dig och dina gäster imponeras av de rika kryddiga tonerna. Med Alpnaerings produkter är det enkelt att skapa bakverk fulla av smak och kvalitet.

 


Ingredienser

Muffins

Mjöl 4 dl
Smör, rumstempererat 150 g
Socker 1 ½ dl
Ägg 3 st
Chai Latte 3 msk
Bakpulver 1 ½ tsk
Salt 1 nypa

Topping

Mörk choklad 100 g
Florsocker 1 ½ dl
Vatten 3 msk
Chai Latte 2 msk


Så gör du

  1. Värm ugnen till 180 °C.
  2. Smörj en muffinsplåt med smält smör och pudra över med mjöl.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
  4. Vispa smöret tills det är fluffigt, tillsätt sockret, Chai Latte-pulver och sedan äggen.
  5. Tillsätt skålen med mjöl, bakpulver och salt och blanda väl.
  6. Häll smeten i den förberedda muffinsplåten, fyll endast ca 2/3 högt.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Använd ett träspett för att testa om muffinsen är genomgräddade (spettet ska komma ut rent).
  8. Efter gräddningen tar du ut muffinsen ur ugnen och låter dem svalna i formen i ca 10 minuter. Vänd sedan ut dem på ett galler och låt dem svalna helt.
  9. Medan muffinsen svalnar, hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad.
  10. Blanda strösocker och Nahrin Chai Latte i en skål. Tillsätt gradvis vatten under omrörning tills blandningen blir tjock. Beroende på önskad konsistens kan du tillsätta mer eller mindre vätska.
  11. Täck de avsvalnade muffinsen med Chai Latte-glasyren och dekorera med smält choklad.
Tips! Servera gärna med vispad vaniljgrädde/vaniljkräm och bärkompott för en extra lyxig efterrätt.


Produkter i receptet

 


Fler Recept