• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Focaccia

klocka  45 min

  4 portioner

Ett recept på foccacia med Alpnaering Vitlök & Örter som ger en smakupplevelse av Medelhavet i varje tugga!


Beskrivning

Focaccia smaksatt med vitlök och örter är en symfoni av smaker och dofter. Smaksatt med välbalanserade smaker av Vitlök & Örter från Alpnaering blir den mjuka och luftiga focaccian oemotståndlig. En bit av denna focaccia är som en smakresa till Medelhavet!

 


Ingredienser

Deg

Vetemjöl 500 g
Vatten 3 ½ dl
Olivolja 3 msk
Jäst ½ pkt (25g)
Salt 1 ½ tsk

Smaksättning

Olivolja 5 msk
Vatten 4 msk
Vitlök & Örter 1 msk
Flingsalt 1 tsk
   


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl och salt väl i en skål och gör en grop i mitten.
  3. Smula ner jästen i gropen och blanda med lite vatten.
  4. Tillsätt olja och återstående vatten, blanda till en deg och knåda för hand i 15 till 20 minuter (matberedare 10 minuter).
  5. Täck över degen och låt den dubbla storleken i bunken i minst 60 minuter.
  6. Tillsätt 3 matskedar olivolja i en ugnsform och vänd ner degen och sträck ut den lite så att den fyller formen.
  7. Låt vila ytterligare 30 minuter.
  8. Tryck in degen med fingertopparna så att hela ytan har fördjupningar.
  9. Blanda flingsalt, vatten och 2 msk olivolja tills saltet har löst sig.
  10. Häll blandningen i fördjupningarna så att alla fylls.
  11. Strö över Vitlök & Örter.
  12. Grädda i 30 minuter i nedre halvan av ugnen.
  13. Ta ut ur ugnen och låt svalna något på galler och servera varm.

Tips! För att focaccia ska bli perfekt bör ugnen vara riktigt varm och förvärmd i minst 30 minuter.

 


Produkter i receptet

 


Fler Recept