• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Krispig Tofu

klocka  45 min

  4 portioner

Den fräscha noten av citron och den milda kryddigheten av peppar kombineras i denna krispiga citronpeppartofu för en perfekt kombination.


Beskrivning

Krispig, ugnsbakad tofu med Alpnaerings Citronpeppar är en enkel och läcker rätt som passar perfekt som en lätt lunch eller som en del av en smakfull middag. Den krispiga ytan och den fräscha smaken av citronpeppar ger tofu en unik twist som kommer att överraska och glädja dina smaklökar.

 


Ingredienser

Krispig Tofu

Tofu 400 g
Majsmjöl 4 msk
Soja 1 ½ msk
Citronpeppar 1 ½ tsk

Citronpepparsås

Citron 1 st
Lönnsirap 5 msk
Citronzest 1 tsk
Maizena 1 tsk
Citronpeppar 1 tsk


Så gör du

  1. Pressa tofun för att avlägsna så mycket vätska som möjligt och skär sedan i bitar.
  2. Rör ihop majsmjöl och Citronpeppar.
  3. Blanda tofun med soja. Tillsätt sedan majsmjöl och Citronpeppar-blandningen och rör om tills bitarna är väl täckta.
  4. Lägg tofubitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 220° i 15-20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Påbörja såsen under tiden tofun tillagas.
  5. I en liten kastrull pressa ner saften från en citron och tillsätt lönnsirap  , Citronpeppar och citronzest.
  6. Rör samman 1tsk kallt vatten med maizena och tillför sedan i såsen.
  7. Koka upp såsen och låt sjuda i 5 minuter eller tills såsen tjocknat. Ta av från värme och låt stå i 5 minuter.
  8. Täck de färdiggräddade tofubitarna i såsen och servera med ris och grönsaker.

 


Produkter i receptet

 


Fler Recept