• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Kyckling i krämig citronsås

klocka  45 min

  4 port

Prova detta recept för en läcker måltid som garanterat kommer att bli en favorit!


Beskrivning

Att steka kycklingfilé med citronpeppar och servera den i en krämig citronsås är en underbar kombination av smaker. Kycklingen får en fräsch och kryddig touch med Alpnaering Citronpeppar, medan den krämiga såsen ger en len och fyllig smak. Det är en rätt som är enkel att laga men ändå imponerande på smaklökarna.

 


Ingredienser

Kycklingfilé 4 st
Kycklingbuljong, färdig 3 dl
Crème fraiche 2 dl
Schalottenlök 1 st
Citron ½ st
Mjöl 2 msk
Smör 1-2 msk
Citronpeppar 1 msk 
Maizena 2 tsk

 


Så gör du

  1. Krydda filéerna rikligt med Citronpeppar och pudra lätt med mjöl.
  2. Smält smör i en stekpanna och bryn filéerna tills gyllene , ca 3 min på vardera sida.
  3. Sätt kycklingen åt sidan och i samma stekpanna bryn finhackad schalottenlök.
  4. Tillsätt buljong, crème fraiche och citronzest och låt sjuda någon minut.
  5. Blanda 1 msk citronjuice och maizena och tillsätt i såsen. Koka upp och låt sjuda någon minut.
  6. Lägg i kycklingen och sätt ett lock över stekpannan. Sjud på medelhög värme i 5-10 minuter beroende på filéernas tjocklek.
  7. Servera med ris, grönsaker och en citronskiva.


Produkter i receptet

 


Fler Recept