• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Potatis & Pumpagratäng

klocka  60 min

  4 port

Potatis och pumpa förenas i en gratäng där Alpnaerings Grönsaksbuljong ger en fyllig smak och Italy-Mix tillför en härlig blandning av italienska örter. Resultatet är en krämig och smakrik rätt som passar lika bra som tillbehör som en lättare huvudrätt. En enkel och smakfull gratäng för höstens alla måltider.


Beskrivning

I denna potatis- och pumpagratäng förhöjer Alpnaerings Grönsaksbuljong gratängens smak med sin fylliga och rika karaktär, medan Italy-Mix adderar italienska örter som oregano, basilika och rosmarin. Smakerna balanserar fint mellan sötman från pumpan och potatisens mildhet. Servera som tillbehör till kött eller som en smakrik vegetarisk rätt. Denna gratäng är enkel att förbereda och kan lätt anpassas efter dina favoritingredienser. Med Alpnaerings kryddor och buljong lyfter du fram de naturliga smakerna på ett sätt som ger en riktig smakupplevelse vid varje tugga.

 


Ingredienser

Potatis, mjölig 800g
Pumpa 400g

Grädde

3 ½ dl
Vatten 3 ½ dl
Lagrad ost, riven 100 g
Ströbröd 1 dl
Grönsaksbuljong 1 ½ tsk
Italy-Mix 2-3 msk
Vitlökskrydda 1-2 tsk

 


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skala potatisen och skiva den tunt. Gör detsamma med pumpan.
  3. Koka upp grädde och vatten tillsammans med Grönsaksbuljong, 1 msk Italy-Mix och Vitlökskryddan.
  4. Tillsätt sedan potatis och pumpaskivorna och koka i ca 7 minuter. Smaka sedan av och salta vid behov.
  5. Smörj in gratängformarna med smör och fördela gratängblandningen jämnt. Grädda i 20 minuter.
  6. Blanda ströbrödet med den rivna osten och Italy-Mix och fördela jämnt över gratängerna. Grädda ytterliga 10 minuter.

Tips! När den tillagas i en stor gratängform ska potatis- och pumpaskivorna inte läggas i för många lager. Det är bättre att använda en större gratängform. Förläng annars gräddningstiden.
Tips! Om potatisen skärs tjockare blir koktiden längre.
Tips! Som tillbehör räcker receptet till fler än 4 personer.


Produkter i receptet

 


Fler Recept