• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Smördegsrulle

klocka  45 min

  4 port

Njut av en smakrik smördegsrulle fylld med köttfärs, färsk mozzarella och soltorkade tomater, kryddad med Alpnaerings Italy-Mix och Grillkrydda. En perfekt kombination av smaker inbakade i frasig smördeg. Perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen.


Beskrivning

Upptäck en oemotståndlig smördegsrulle fylld med saftig köttfärs, krämig färsk mozzarella och smakrika soltorkade tomater. Denna härliga fyllning kryddas med Alpnaerings Italy-Mix, som tillför en perfekt balans av aromatiska italienska örter och kryddor. Grillkryddans balanserade blandning av paprika, basilika, vitlök och örter ger fyllningen en extra smakdjup. Den gyllene, frasiga smördegen omsluter fyllningen och skapar en underbar kontrast mot den mjuka, smakrika insidan. Enkel att tillaga och imponerande att servera, denna rätt passar lika bra som en lyxig vardagsmiddag eller som en förrätt vid festliga tillfällen. Varje tugga bjuder på en explosion av smaker där den milda mozzarellan och de intensiva soltorkade tomaterna harmoniserar perfekt med köttfärsen. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid.

 


Ingredienser

Smördeg 1 pkt
Ägg 1 st
Köttfärs 500 g
Mozzarella, färsk 1 pkt (ca 150g)
Soltorkade tomater, marinerade i olja 80 g
Parmesan, riven 1 pkt (ca 70g)
Italy-Mix 1-2 msk
Grillkrydda 1-2 msk
Tomatpuré 1 msk

 


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla ingredienser utom ägg och mozzarella väl och smaka av med kryddor.
  3. Lägg sedan fyllningen på smördegen. Se till att det finns en bård på ca 1-2 cm kvar så att rullen kan stängas ordentligt efteråt. Pensla kanten med lite uppvispat ägg.
  4. Sprid ut mozzarella på köttfärsblandningen och vik sedan smödegsplattan på längden och täta ändarna väl. Se till att rullens söm är vänd nedåt på bakplåten klädd med bakplåtspapper.
  5. Pensla rullen med ägg och nagga toppen med en gaffel.
  6. Grädda smördegsrullen i förvärmd ugn i 10 minuter på 200 grader över-/undervärme i nedre tredjedelen av ugnen. Sänk sedan temperaturen till 180 grader och grädda i ytterligare 25-30 minuter.


Produkter i receptet

 


Fler Recept