• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Varm sparrissallad

klocka  45 min

  4 portioner

En hit för varje brunch. Citronpeppar från Alpnaering harmoniserar med sin karakteristiska friskhet från citron underbart med den vita sparrisen.


Beskrivning

Ett läckert recept på varm sparrissallad som är perfekt för en brunch eller en lätt lunch. Vit sparris bakad i ugnen med smör, socker och Alpnaerings Citronpeppar ger en frisk och kryddig smak. Serveras med skivor av skinka, kokta ägg, vårlök, riven parmesanost och en uppfriskande dressing gjord av grekisk yoghurt och citronsaft. En smakrik och färgglad tallrik som kommer att glädja smaklökarna och imponera på dina gäster!

 


Ingredienser

 Vit sparris 1 kg
 Ägg  3st
 Skinka 200 g
 Vårlök 2 stjälkar
 Grekisk yoghurt 1 dl
 Parmesanost 40 g
 Smör 20 g
 Citron ½ st
 Citronpeppar 1 tsk
 Socker 1 nypa
 Salt & Peppar efter behag

 


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C, varmluft.
  2. Ansa och dela sparrisen.
  3. Lägg i en ugnssäker form och tillsätt smör, socker och Citronpeppar. 
  4. Täck med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter.
  5. Blanda grekisk yoghurt med citronjuice, salt och peppar.
  6. Koka ägg i 6-8 minuter. Skala o skär i klyftor.
  7. Skär vårlöken i små ringar.
  8. Servera sparrisen toppad med skinka, ägg, vårlök, parmesanost och yoghurtdressingen.


Produkter i receptet

 


Fler Recept