• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Vitlökshasselbackspotatis

klocka  50 min

  4 port

Njut av vitlökshasselbackspotatis, perfekt kryddad med Alpnaerings vitlökskrydda. Krispig utsida och mjuk insida gör denna rätt till ett utsökt tillbehör. En smakfull höjdpunkt på varje middagsbord.


Beskrivning

En potatisrätt med en mjuk insida och en oemotståndligt gyllene, krispig utsida. Perfekt som tillbehör till både festliga middagar och vardagsrätter, eller som en imponerande huvudattraktion på buffébordet. Det här är en krämig och smakrik variant av klassisk hasselbackspotatis, tillagad med en kombination av Alpnaerings Grönsaksbuljong, Vitlökskrydda och Vitlök & Örter. Potatisen skivas tunt för att skapa en vacker och krispig yta, som sedan bakas till perfektion i en blandning av buljong och grädde, vilket ger en lyxig och fyllig smak. 

 


Ingredienser

Hasselbackspotatis

Potatis, mjölig 1 kg
Grädde 2 ½ dl
Grönsaksbuljong, färdig 2 ½ dl
Vitlök & Örter 1 tsk
Vitlökskrydda 1 tsk

Pensla

Olivolja 2-3 msk
Vitlök & Örter 1 tsk


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lös buljongen i vatten enligt instruktionerna på produkten. Blanda med grädde och tillsätt Vitlök & Örter och Vitlökskrydda. Häll sedan blandningen i en gratängform.
  3. Skär snitt i potatisen, var noga med att inte skära hela vägen.
  4. Blanda olivolja med Vitlök & Örter. Pensla den skurna sidan av potatisen med denna vitlöksolja (det blir en del över, som ska användas senare).
  5. Lägg den skurna och penslade potatisen bredvid varandra i en gratängform.
  6. Ställ in i ugnen i 35 minuter.
  7. Ta ut potatisen från ugnen och pensla med resten av oljan och ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Tips! Tillagningstiden kan variera beroende på storleken på potatisen. Den totala gräddningstiden är cirka 40 minuter för mindre potatis, cirka 50 minuter för medelstor potatis och upp till 70 minuter för stor potatis.


Produkter i receptet

 


Fler Recept