• Snabb leverans
  • Nöjd Kund Garanti
  • Schweizisk kvalitet

Bräserad Nötstek med Rödvinssås

klocka  3h (20 min förberedelse)

  4 port

Njut av bräserad nötstek med en rik och fyllig rödvinssås, kryddad med Alpnaerings pepparkrydda och köttbuljong. En elegant rätt som förhöjer varje middagstillfälle. Perfekt för att imponera på dina gäster med smak och kvalitet.


Beskrivning

Upptäck den ultimata njutningen med vår bräserade nötstek, tillagad till perfektion och serverad med en rik rödvinssås. Alpnaerings pepparkrydda ger köttet en djup och aromatisk smak, medan vår köttbuljong adderar en fyllig umami. Varje bit av den möra nötsteken smälter i munnen, vilket gör denna rätt till en oemotståndlig höjdpunkt på ditt middagsbord. Enkel att tillaga men imponerande att servera, denna rätt passar perfekt för både familjemiddagar och festliga tillfällen.

 


Ingredienser

Nötstek 800 g
Vatten 7 ½ dl
Rödvin 7 dl
Lök 1 st
Morot 1 st
Palsternacka 1/4 st
Rapsolja 2 msk
Tomatpuré 2 msk
Köttbuljong 3-4 tsk
Pepparkrydda efter smak

 


Så gör du

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skär morötter, lök och palsternacka i grova tärningar
  3. Klappa nötköttet torrt och krydda väl med Pepparkrydda på alla sidor. Stek nötköttet väl på alla sidor i en het stekpanna med rapsolja och lägg den sedan i en ugnssäker form med lock.
  4. Lägg grönsakerna i stekpannan och bryn tills de fått färg. Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till.
  5. Koka ur med rött vin och låt sjuda i 7-10 minuter.
  6. Tillsätt sedan vatten och Köttbuljong. När köttbuljongen har löst sig helt, häll vätskan i ugnsformen.
  7. Tillaga steken i ugnen med locket stängt i 2 till 2,5 timmar. 
  8. Passera sedan såsen genom en sil och red av vid behov med maizena till önskad konsistens.


Produkter i receptet

 


Fler Recept